Home Nieuws Thor klaar voor nieuwe oversteek
Thor klaar voor nieuwe oversteek PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door admin   
vrijdag 15 mei 2009 07:21

Op het 14 mei 2009 arriveerde de Thor, ook wel bekend als het ijsstokjesschip, in IJmuiden. Na een mislukte poging in 2008 probeert Robert McDonald uit Emmeloord nu opnieuw de overtocht naar Groot Brittaniƫ te maken. McDonald wil met zijn Sea Heart Foundation speelgoed uitdelen aan zieke kinderen in Groot-Brittanniƫ. Het uiteindelijke doel is Key West in Florida.

De Thor is gemaakt van meer dan vijftien miljoen ijsstokjes. Duizenden scholieren werkten ruim vier jaar lang aan de boot. Er was meer dan zes ton lijm nodig om de stokjes aan elkaar te plakken. Volgens de kapitein is De Thor het enige zeewaardige schip ter wereld dat gemaakt is van gerecycled materiaal.

In 2005 vestigde de ijsstokjesboot een wereldrecord door alleen al te blijven drijven. De boot is een replica van een Vikingboot. Het 15 meter lange en 7 meter hoge gevaarte is helemaal opgebouwd uit ijslollystokjes. De stokjes komen vooral van Ola, die restpartijen ijsstokjes opstuurde. Verder zijn ze opgeraapt of opgestuurd door mensen over de hele wereld.

Momenteel ligt de Thor 2 dagen gratis in de Seaport Marina. Als het weer beter wordt zal het vikingschip vertrekken.(Klik op de foto voor een vergroting)

 
Copyright © 2021 Langs sluizen en havens. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.