Home Nieuws
Laatste nieuws
Slecht zeemansschap? PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 24 april 2008 14:08

Op 21 april is de uitslag van het voorlopig onderzoek naar de stranding van de Artemis bekend gemaakt. Het onderzoek is te bekijken via deze link. Eén van de conclusies is dat de reisvoorbereiding en navigatie onvoldoende was. Er is genoeg aanleiding om de Raad voor de Scheepvaart een onderzoek te laten instellen.

Bron: NRC.nl

Laatst aangepast op donderdag 24 april 2008 18:27
 
Uitslag Poll PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 24 april 2008 08:26
Liever een grote foto?

Ruim een maand heeft deze enquete op de site gestaan. 15 mensen namen de moeite om te stemmen. 60% van deze stemmers, een ruime meerderheid dus, wilde een kleinere foto die door een klik kon worden uitvergroot. De foto's zullen dus blijvend, met een klik op de foto, groter kunnen worden gemaakt.

 

 

 
Vletterlieden trainen voor IJmuidense sloepenrace PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Richard van der Kuijl   
vrijdag 18 april 2008 09:19

Zijn stem buldert over het water. Marco Clots is stuurman op de sloep van De Vletterlieden. Donderdagavond loodste hij zijn roeiers over het Noordzeekanaal ter voorbereiding op 'De 10 mijl van IJmuiden'. ,,Zaterdag wordt de sloepenrace gevaren, het is een thuiswedstrijd voor ons. We geven echt alles als we op het water zijn.''


 
Johanna Louisa in rook op tijdens oefening PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 15 april 2008 17:02
 
 
Schip in problemen voor Zandvoort. Ontploffing aan boord, brand, opvarenden weggeslingerd. Geen verbinding met schip mogelijk.
Ziehier de ingrediënten voor de alarmeringsoefening op maandag 14 april. Met inzet van eenheden van het reddingstation Zandvoort en de reddingsbrigades van Zandvoort en Bloemendaal zijn alle 16 slachtoffers uiteindelijk veilig aan wal gebracht en naar ziekenhuizen afgevoerd.

Kort na zeven uur ’s avonds alarmeerde de Kustwacht de bemanning van het reddingstation Zandvoort. Tegelijkertijd werden via het RAC Kennemerland de beide reddingsbrigades via P2000 opgeroepen.
Op enkele honderden meters voor de kust lag de flink rokende “Johanna Louisa”. Deze oud-reddingboot fungeerde met volle overgave van de bemanning als schip-in-nood. In IJmuiden had de “Johanna Louisa” 16 slachtoffers aan boord genomen en een rookmachine. Om zes uur vertrok het rampschip van de KNRM-steiger om een uur later voor Zandvoort in brand te raken. De rookmachine was onderdeks geplaatst en produceerde, bediend door twee brandweermensen van Kennemerland, zoveel rook dat direct wandelaars op de Zandvoortse boulevard stil hielden en zich zichtbaar zorgen maakten.

De reddingboot “Annie Poulisse” zette direct na aankomst enkele opstappers over op de “Johanna Louisa” voor een eerste verkenning en hulpverlening. In het water werden 7 slachtoffers opgemerkt, die na enige tijd met hulp van boten van de reddingsbrigades uit het water werden gehaald en naar het strand werden gebracht. De bemanning van de “Annie Poulisse” richtte zich na controle van de brand op de verzorging en het in veiligheid brengen van de 9 slachtoffers aan boord. De afvoer naar het strand werd in hoofdzaak gedaan door de vijf boten van beide reddingsbrigades.
Op de wal werden de slachtoffers door voertuigen van de reddingsbrigades en KNRM naar het boothuis gebracht. Hier vond de verdere opvang en hulpverlening plaats en regelde een ambulancebemanning de afvoer per ambulance naar een ziekenhuis.

Om 20.30 uur waren alle slachtoffers in veiligheid en voor zover nodig afgevoerd.  Op zee nam de “Annie Poulisse” het “dode” schip-in-nood op sleeptouw.
Een uur later vond in het KNRM-boothuis de eerste nabespreking plaats met alle ingezette hulpverleners. De slachtoffers waren op dat moment per KHV-voertuig en met de “Johanna Louisa” op terugreis naar IJmuiden.
Binnen de deelnemende organisaties en groepen slachtoffers wordt apart geëvalueerd, waarna tussen de leidinggevenden van de drie partijen een eindevaluatie plaatsvindt. De uitkomsten en conclusies worden ter lering aan allen bekendgemaakt.

Bron: KNRM

 
Grote oefening watersnoodramp PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 15 april 2008 17:00
Nederland houdt in november de grootste rampenoefening ooit. In het hele land wordt gedurende vijf dagen de situatie van een doorbraak van de dijken nagebootst.

Dit heeft een woordvoeder van de Task Force Overstromingen dinsdag meegedeeld. Het kabinet stelde deze werkgroep in 2006 in, met als doel dat Nederland zich beter zou voorbereiden op overstromingen.

Bron: PZC

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 7 van 16
Copyright © 2021 Langs sluizen en havens. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.