Home Nieuws
Laatste nieuws
IJmuiden krijgt tweede grote sluis PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Bert   
vrijdag 27 november 2009 20:11

Bij IJmuiden komt een tweede grote zeesluis. Minister Eurlings van Verkeer heeft dat afgesproken met de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.

De bouw van de nieuwe sluis kost 700 miljoen euro. Rijkswaterstaat, de eigenaar van het sluizencomplex, betaalt het grootste deel van het bedrag. Noord-Holland en Amsterdam betalen de rest. Om welke bedragen het gaat, is niet bekendgemaakt. 

Al tien jaar wordt gediscussieerd over de noodzaak van een bredere en diepere zeesluis. Die moet voorkomen dat de steeds grotere schepen uitwijken naar andere zeehavens. Dit kost de Amsterdamse haven veel werkgelegenheid, waardoor het miljoenen euro's misloopt.

De sluis wordt 65 meter breed en 18 meter diep. Uiterlijk in 2012 wordt begonnen met de bouw. Vier jaar later moet de sluis klaar zijn.

Bron:  NOS.

Laatst aangepast op vrijdag 27 november 2009 20:15
 
Thor klaar voor nieuwe oversteek PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door admin   
vrijdag 15 mei 2009 07:21

Op het 14 mei 2009 arriveerde de Thor, ook wel bekend als het ijsstokjesschip, in IJmuiden. Na een mislukte poging in 2008 probeert Robert McDonald uit Emmeloord nu opnieuw de overtocht naar Groot Brittanië te maken. McDonald wil met zijn Sea Heart Foundation speelgoed uitdelen aan zieke kinderen in Groot-Brittannië. Het uiteindelijke doel is Key West in Florida.

De Thor is gemaakt van meer dan vijftien miljoen ijsstokjes. Duizenden scholieren werkten ruim vier jaar lang aan de boot. Er was meer dan zes ton lijm nodig om de stokjes aan elkaar te plakken. Volgens de kapitein is De Thor het enige zeewaardige schip ter wereld dat gemaakt is van gerecycled materiaal.

In 2005 vestigde de ijsstokjesboot een wereldrecord door alleen al te blijven drijven. De boot is een replica van een Vikingboot. Het 15 meter lange en 7 meter hoge gevaarte is helemaal opgebouwd uit ijslollystokjes. De stokjes komen vooral van Ola, die restpartijen ijsstokjes opstuurde. Verder zijn ze opgeraapt of opgestuurd door mensen over de hele wereld.

Momenteel ligt de Thor 2 dagen gratis in de Seaport Marina. Als het weer beter wordt zal het vikingschip vertrekken.(Klik op de foto voor een vergroting)

Lees meer...
 
NIEUW OP DE SITE PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door admin   
zondag 12 april 2009 17:00

Vanaf 6 april is het mogelijk om AIS gegevens te vinden op de site. Klik via het linker menu op AIS en observeer de scheepvaart Langs Sluizen en Havens

From April 6th it is possible to see AIS information on the site. Click on AIS in the left menu and observe the shipping along the Locks and Harbours

Veel plezier, Enjoy !

Laatst aangepast op zondag 12 april 2009 18:33
 
Exclusieve preview Hiswa in IJmuiden keert terug PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door admin   
maandag 06 april 2009 16:35

Exclusieve preview Hiswa in IJmuiden keert terug

De Hiswa te water 2009 kent opnieuw een exclusieve previewavond. Vorig jaar, tijdens het jubileum (25 jaar) van de Hiswa, werd de avond voor het eerst gehouden.

VIP's uit het bedrijfsleven, politiek en showbizz mochten de schepen in IJmuiden aan Zee voor het eerst zien tegen het zevenvoudige van de normale toegangsprijs.

De enthousiaste reacties van exposanten en bezoekers hebben er volgens de Hiswa toe geleid dat de exclusieve preview weer wordt gehouden. Op 31 augustus kunnen ze terecht bij het Hiswa-terrein aan de jachthaven. De Hiswa wordt dit jaar gehouden van 1 tot en met 6 september.

Nieuw dit jaar op de Hiswa te water is een expositie van boten die op een trailer vervoerd kunnen worden.

Onderhandeld wordt of lezers van www.langssluizenenhavens.nl gratis gebruik kunnen maken van dit aanbod.

 Bron: IJmuider Courant

 
Nieuwe content PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door admin   
zondag 15 maart 2009 00:00

Vanaf 12 maart kan er op de site gezocht worden met Google Search. Vul de zoekterm in en druk op "zoeken". Google zal dan in een nieuw venster openen met relevante resultaten. Mocht er niets worden gevonden dan kan u vanaf deze pagina verder zoeken op het internet.

From March 12th Google Search is implemented in this site. Put your search in the box and click on "zoeken". Google will open in a new window with the information you were looking for.  If there isn't any info on the site you can use Google from this page.

Ook staat er vanaf vandaag een vlaggenteller op de site! De nationaliteit van de bezoekers wordt hierop met behulp van de nationale vlag bijgehouden.

Also from today. A flag counter! The visitors nationality will be shown using their national colors.

Laatst aangepast op zondag 15 maart 2009 09:45
 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 2 van 16
Copyright © 2021 Langs sluizen en havens. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.